Nieuws

Convenant samenwerking Samen1Twente getekend

Op 14 oktober hebben de leden van de stuurgroep van Samen1Twente de mouwen opgestroopt en is het convenant getekend. Het is de start van een meerjarig traject waarbij vele partijen in Twente samen aan de slag gaan om eenzaamheid het hoofd te bieden. Doel is om de eenzaamheid van 46% naar 25% te brengen.

van links naar rechts: Melanie Maatman (Mijande Wonen), Angelina Schoonewille (Kaliber), André Kok (Zorggroep Manna), Margo Koopman (ROC van Twente), Niels van den Berg (gem. Enschede), Liselot Reversma (Alifa), Marc Woesthuis (Trimm)

15 oktober 2021

Workshops Signaleren Eenzaamheid van start.

In oktober heeft Samen1Twente een aantal workshops verzorgd. Doel is om het bewustzijn rondom eenzaamheid te verhogen en is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over eenzaamheid en voor hen die zich actief in wil inzetten om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden.

12 oktober 2021

De nieuwste cijfers

In het najaar van 2020 heeft GGD Twente de vierjaarlijkse gezondheidsmonitor onder volwassenen en ouderen uitgevoerd. Ruim 24.000 Twentenaren van 18 jaar en ouder hebben de vragenlijst ingevuld. Een mooi resultaat, ook omdat deze editie in een bijzondere tijd is uitgevoerd, namelijk tijdens de coronacrisis. Lees hier de resultaten van De Twentse Gezondheidsverkenning

4 oktober 2021

André Kok: ‘Eenzaamheid is de grootste ziekmaker’

‘Help je cliënten uit eenzaamheid met activiteiten die bij hen passen. Dat bevordert sterk hun gezondheid en voorkomt een zorgvraag.’ Dat stelt Andre Kok, bestuurder van Manna en lid van de ActiZ kerngroep Zorg Thuis, in een gesprek over de waarde van het sociaal domein. Zorg en ondersteuning in het sociaal domein, zoals huishoudelijke hulp, spelen volgens Kok een cruciale rol in het hele zorgsysteem. ‘Een stevig sociaal domein is nodig om de zorg in Nederland te blijven leveren.’

https://www.actiz.nl/andre-kok-eenzaamheid-de-grootste-ziekmaker

30 sept. 2021

Kletskassa’s

Gezellig even een praatje met de caissière maken. Dat kan binnenkort bij veel Jumbo’s, die daarvoor speciale kletskassa’s openen. Het initiatief moet eenzaamheid bestrijden, maar de vraag is of dat gaat lukken.

https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/5256863/jumbo-kletskassa-eenzaamheid-ouderen-praatje-uitbreiding

27 sept. 2021