Ook rondom feestdagen aandacht voor Eenzaamheid

“It’s the most wonderfull time of the Year” is een veel gehoorde geluid voor deze tijd van het jaar, de feestdagen en de jaarwisseling. Dit geldt echter lang niet voor iedereen. Deze tijd van het jaar of de herinneringen maken dat voor vele mensen de gevoelens van eenzaamheid groot zijn.

Het is daarom juist goed in deze tijd aandacht te hebben voor anderen; stuur een groet, nodig iemand uit, kook samen, eet en drink samen, zing samen, ga samen op pad of onderneem iets samen. Gelukkig wordt er in Enschede ook veel voor anderen gedaan in deze tijd van het jaar.
Samen1Enschede deelt graag een aantal initiatieven en activiteiten voor de maand december:

Decemberactie bij Twents Zilver Thuis!

Speciaal voor oudere vrienden en familie heeft Twents Zilver een hartverwarmende decemberactie. Tot 21 decemberkunnen senioren zich aanmelden voor Twents Zilver Thuis en een warm welkomstcadeau ontvangen! Wat houdt Twents Zilver Thuis in? Het is een uniek programma dat ouderen de kans biedt om creatief bezig te gaan met de hulp van onze toegewijde zilvercoaches. Van schilderen tot aan stoelyoga dans. Deze ervaren begeleiders komen bij u thuis om samen te genieten van creativiteit en gezelligheid. Als dank voor de deelname ontvangt elke aangemelde ouder een welkomstcadeau. Voor meer informatie kijk op www.twentszilver.nl of bel 088-4868700

De Magische Kerstbal Wilminktheater van 27 dec. t/m 1 jan. in het Muziekcentrum,

Er wordt aan kinderen en jongeren rondom de voorstellingen een magische kerstbal overhandigd. Daarbij de vraag; “Wie gun jij deze magische kerstbal?” Dus wie heeft deze bal echt nodig om hij/zij verdrietig, alleen, ziek…..is?

Dit moment van het geven van deze kerstbal wordt rondom de voorstelling vastgelegd. De foto kan gemaild worden naar info@samen1Enschede.nl . De kinderen kunnen mooie prijzen winnen richting de meivakantie (RUMOER FESTIVAL)

Lees meer

De Stadsherberg – Stadhuis

De Stadsherberg is dit jaar op 21 december in de Burgerzaal van het stadhuis. Iedereen is welkom voor een lekker programma vol live muziek, creatieve DIY workshops en soepverhalen. Geniet van bandjes en singer songwriters, van Christmas Carols door enthousiaste koren, van pop, klassiek, jazz en blues. Maak iets moois voor jezelf of een ander aan de DIY tafels en verwarm je aan het soepverhaal met een kopje soep. Of plof neer in de huiskamer met een warme choco en ontmoet bekende en onbekende stadbewoners aan de bar. De Burgerzaal is deze dagen vol gezelligheid ván en vóór de burgers van Enschede!

Lees meer

Kerstdiner Intratuin

Kerst is een periode van samenzijn. Maar niet iedereen die dat wil, kan samen kerst vieren. Daarom organiseert Resto VanHarte naast haar reguliere kerstdiner een extra kerstdiner op 18 december in samenwerking met Intratuin. Op die manier kunnen buurtbewoners die nog niet eerder mee hebben gegeten, genieten van een gezellig buurtdiner, en de kerstsfeer proeven in een sfeervolle ambiance van de Intratuin vestiging in Enschede.

Lees meer

Kerstdiner Aveleijn locatie Akkerstaf

Aveleijn gaat een super sfeervol kerstdiner verzorgen op 2e kerstdag in de Akkerstaf in Enschede. Iedereen die in Enschede en omstreken woont is van harte welkom. Bezoekers worden ontvangen met mooie kerstmuziek en krijgen een heerlijk drie-gangen menu voorgeschoteld. Kom ook en beleef dit sfeervolle kerstdiner samen met elkaar. Een éénzame buur? Neem gewoon mee!

Meer info