Oproep aan Zorg en Welzijn

Schenk uw cliënten een onvergetelijke Mooi’n Dag tijdens het theaterspektakel Hanna van Hendrik.

Wist u dat bijna de helft van de Twentenaren (jong en oud) zich eenzaam voelt? Ook onder uw cliënten, patiënten en bewoners is er veel eenzaamheid.

Daarom: Een Mooi’n Dag

Om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van eenzaamheid heeft Samen1Twente rondom de voorstellingen van Hanna van Hendrik het project ’n Mooi’n dag opgezet. En daar kunnen u, uw cliënten, patiënten en bewoners aan meedoen. Het project speelt in de periode dat de voorstellingen plaatsvinden (5 juli t/m half sept. 2022).

Doel is om kwetsbare eenzame ouderen en ondernemend Twente met elkaar in contact te brengen, in de hoop dat deze contacten duurzaam worden. Medewerkers van verschillende bedrijven en organisaties uit Twente brengen samen met één of meerdere eenzame ouderen (een deel van) de dag door. Zij gaan met elkaar in gesprek om elkaar te leren kennen en om er achter te komen wat deze eenzame persoon nodig heeft om zich minder eenzaam te voelen.

Tijdens dit hele proces wordt u door Samen1Twente en de mensen van Hanna van Hendrik begeleid. Voordat de medewerkers uit het Twentse bedrijfsleven als ‘maatje’ op pad gaan met uw bewoners of gasten, is er voor hen eerst een bewustwordingssessie over eenzaamheid. Dit zorgt ervoor dat de deelnemers zich nog beter kunnen inleven in de situatie van de eenzame ouderen en gaan beseffen hoe waardevol het gezamenlijke bezoek aan de voorstelling Hanna van Hendrik is. De bewustwordingssessie leert tevens signalen van eenzaamheid te herkennen, ook binnen de eigen organisatie.

U kunt u als geen ander beoordelen voor wie dit een geschikt traject zou kunnen zijn. Meld uw cliënt, patiënt of bewoner aan bij onze organisatie. Wilt u meedoen of meer weten over de mogelijkheden rondom dit maatschappelijke project? Neem dan contact op met SamenlTwente jeroen@samenltwente.nl, 06-45626663

Over de voorstelling Hanna van Hendrik

Als bezoeker van de voorstelling Hanna van Hendrik bent u gedurende drie seizoenen onderdeel van het leven van boerin Hanna en haar familie. U bent erbij als Hanna verliefd wordt en trouwt, als ze kinderen krijgt, als ze terecht komt in de roerige jaren zeventig waarin de boeren in Tubbergen in opstand komen, en als ze verplicht wordt om haar boerderij te verkopen. Hanna van Hendrik is een familiekroniek over vrees voor verandering, hechte familiebanden en liefde en wordt uitgevoerd door 8 acteurs, 50 amateurspelers- en koorleden, 4 muzikanten, 10 ballerina’s, een motorclub én 6 koeien.

Stichting Hanna van Hendrik is onderdeel van ’n Mooi’n dag en zorgt o.a. dat hun vrijwilligers meehelpen om het bezoek tot een succes te laten worden.