Oproep aan Ondernemend Twente

Bent u met uw bedrijf, onderneming of organisatie degene die in 2022 het verschil kan maken?

Wist u dat bijna de helft van de Twentenaren (jong en oud) zich eenzaam voelt Helpt u met mee om eenzame ouderen ’n Mooi’n dag te bezorgen? Meld u dan aan voor ‘het Nieuwe Maatjes Traject’, onderdeel van ’n Mooi’n Dag. Samen beleven, samen ervaren en ondertussen bouwen aan waardevolle contacten met en voor eenzame ouderen. Het project loopt in de periode dat de voorstellingen plaatsvinden (5 juli t/m half sept. 2022).

Doe mee

Wilt u meedoen of meer weten over de mogelijkheden rondom dit maatschappelijke project? Neem dan contact op met SamenlTwente jeroen@samenltwente.nl, 06-45626663

Over het ‘Nieuwe Maatjes Traject’

Medewerkers van uw bedrijf of organisatie gaan samen met één of meerdere ouderen op stap. Dat kunnen mensen uit een instelling/verzorgingstehuis of nog zelfstandig wonende ouderen zijn, en misschien zelfs wel iemand bij u uit de buurt of wijk. Samen beleven zij het indrukwekkende theaterspektakel Hanna van Hendrik op Vliegveld Twenthe.

Dit hele proces wordt u door ons begeleid en voordat uw medewerkers als ‘maatje’ op pad gaan, is er voor iedereen een bewustwordingssessie over eenzaamheid. Dit zorgt ervoor dat de deelnemers zich beter kunnen inleven in de situatie van de eenzame ouderen en beseffen hoe waardevol gezamenlijke bezoek aan de voorstelling Hanna van Hendrik is. De bewustwordingssessie leert tevens signalen van eenzaamheid te herkennen, ook binnen de eigen bedrijfsomgeving.

Over de voorstelling Hanna van Hendrik

Bij de voorstelling Hanna van Hendrik bent u gedurende drie seizoenen onderdeel van het leven van boerin Hanna en haar familie. U bent erbij als Hanna verliefd wordt en trouwt, als ze kinderen krijgt, als ze terecht komt in de roerige jaren zeventig waarin de boeren in Tubbergen in opstand komen, en als ze verplicht wordt om haar boerderij te verkopen. Hanna van Hendrik is een familiekroniek over vrees voor verandering, hechte familiebanden en liefde en wordt uitgevoerd door 8 acteurs, 50 amateurspelers- en koorleden, 4 muzikanten, 10 ballerina’s, een motorclub én 6 koeien.

Stichting Hanna van Hendrik is onderdeel van ’n Mooi’n dag en zorgt o.a. dat hun vrijwilligers meehelpen om het bezoek tot een succes te laten worden.