Doe mee met Praatje Pot!

Benieuwd wat de kookkunsten van een buur voor iemand kunnen betekenen? Wij laten graag zien hoe het werkt! Daarom ontvangt iedereen die zich tussen 1 en 15 juni aanmeldt tijdens Praatje Pot de eerste maaltijd cadeau!

Tijdens Praatje Pot willen we zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe leuk en lekker het is om maaltijden te ontvangen van een thuiskok uit de buurt. Zo kan iemand zonder verplichtingen ervaren of een door de buren gemaakte warme maaltijd iets voor hen is.

Hulp bij de warme maaltijd

Voor ouderen, mensen met een fysieke uitdaging of mensen die spaarzaam moeten omgaan met hun energie kan iedere dag zelf koken een opgave zijn. Stichting Thuisgekookt koppelt deze mensen al tien jaar aan enthousiaste thuiskoks uit de buurt die met liefde een portie extra voor hen koken. Zo hoeft er niet alleen een beroep te  worden gedaan op de hulp van naasten of gebruik gemaakt te worden van kant-en-klaar maaltijden, maar kan dit worden aangevuld met verse, warme maaltijden van een buurtgenoot.

10 voordelen

We laten graag zien hoe fijn, makkelijk en lekker het kan zijn als er af en toe een buurtgenoot kookt. Tijdens Praatje Pot staan daarom de tien voordelen van een thuiskok centraal: vers, gevarieerd, op maat, veilig, goedkoop, thuisbezorgd, gezellig, vrijblijvend, duurzaam en zelfstandig. Hier lees je meer over de 10 voordelen van een thuiskok via Stichting Thuisgekookt. Heb je vragen of wil je iemand aanmelden? Bel ons dan op 085-0608768, we helpen je graag verder!

Praatje Pot

Iedereen die twijfelt of een maaltijd ontvangen van een buurtgenoot wel past, laagdrempelig kennis laten maken met ons concept; dat wil Stichting Thuisgekookt bereiken met de Praatje Pot-campagne.

Ook Jaap was na een proefmaaltijd helemaal overtuigd en ontvangt nu al acht maanden maaltijden van Steffie: “Ik wilde graag wat variatie in mijn eetpatroon. Mijn thuiskok kookt lekkere, vegetarische gerechten; goed voor het milieu! Het contact verloopt heel goed. Steffie is altijd vrolijk, waardoor ik mijn leven met een handicap weer wat positiever beleef.”

Hoe werkt het?

  1. Meld je (of jouw cliënt) tussen 1 en 15 juni aan voor Praatje Pot, via thuisgekookt.nl/praatjepot of door te bellen naar 085-0608768;
  2. We bespreken telefonisch de smaak- en dieetwensen;
  3. Binnen 2 werkdagen laten wij weten welke thuiskok een proefmaaltijd komt brengen op het afgesproken moment;
  4. De thuiskok komt de warme maaltijd thuis langsbrengen. Eet smakelijk!
  5. Wij nemen in de dagen na de proefmaaltijd contact op om te kijken hoe het is  bevallen en of er een vaste afspraak kan worden gemaakt. Niet enthousiast? Wij gaan in overleg opzoek naar een andere thuiskok óf laten het hierbij.