Inspiratiesessie over Eenzaamheid, Dinsdag 4 oktober 2022

Alet Klarenbeek, schrijver van het boek ‘Ik ben niet eenzaam’.

Dinsdag 4 oktober 2022 van 14.30-17.00 uur
Saxion Hogeschool Enschede, Tromplaan 28

Meld je hier aan voor het kenniscafé met Alet Klarenbeek: Een heldere kijk op eenzaamheid.

Alet Klarenbeek geeft haar kijk op het verminderen van eenzaamheid. Ze heeft jarenlang veel kennis en ervaring opgedaan in verschillende vakgebieden, zat o.a. in de directie van emancipatieplatform Women Inc. en was producent van locatievoorstellingen en evenementen.

Ze combineert denk- en verbeeldingskracht, heeft een frisse blik op maatschappelijke thema’s met haar rugzak aan inzichten. Ze heeft zich de laatste jaren toegelegd op de doelgroep ouderen. Ze gaat graag in gesprek met het publiek om te verrassen en te inspireren, o.a. om krachten te bundelen om eenzaamheid te voorkomen en te verminderen.

In deze inspirerende sessie zet ze je met haar interactieve aanpak en voorbeelden uit onze regio aan het denken over hoe eenzame mensen zich voelen en gedragen en hoe je hen kan bereiken.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met het netwerk Werkplaats Sociaal Domein Twente (Saxion). Ook studenten zijn van harte welkom.

We worden – met een beetje geluk – allemaal ouder, elke dag weer. Op een gegeven moment gaat ouder worden gepaard met afscheid nemen, bijvoorbeeld van het werkende leven, van gezondheid en mobiliteit en van dierbaren. Eenzaamheid kan dan op de loer liggen. Wat kan iemand daartegen doen? Hoe uit dieeenzaamheid zich? En als je een activiteit voor eenzame ouderen organiseert, hoe kun je hen dan verleiden om langs te komen en mee te doen?

Alet Klarenbeek is expert op het gebied van ouderen, ouderencommunicatie en eenzaamheid. Ze heeft veel kennis van zaken waar het effectieve projecten en communicatie tegen eenzaamheid betreft, niet alleen bij oudere, maar ook bij jongere doelgroepen. In deze inspirerende sessie zet ze je met haar interactieve aanpak en voorbeelden uit onze regio aan het denken over hoe eenzame mensen zich voelen en gedragen en hoe je hen kan bereiken.

In januari 2022 verscheen ‘Ik ben niet eenzaam’, het handboek voor eenzaamheid en ouderencommunicatie. Hierin geeft Alet handen en voeten aan grote thema’s als ouder worden en eenzaamheid. De eenzame ouderen zelf, wetenschappers, opiniemakers, communicatiespecialisten: ze komen allemaal aan het woord.

page1image23463136

Programma

14.15 uur    Inloop
14.30 uur   Opening door Christine Ribbert, Werkplaats Sociaal Domein Twente
14.35 uur   Inleiding door Monique Beernink en Jeroen Ottink, Projectteam Samen1Twente

15.00 uur  Inspiratiesessie Eenzaamheid door Alet Klarenbeek
16.30 uur  Vragenronde
17:00 uur  Afsluiting met een drankje

Meld je hier aan voor het kenniscafé met Alet Klarenbeek: Een heldere kijk op eenzaamheid.