Samen1Enschede en Enschede 700 jaar

Afgelopen 8 mei organiseerde de gemeenteraad een bijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis in Enschede om zicht te krijgen op de idee├źn en initiatieven die in de stad leven voor het vieren van Enschede 700 jaar in 2025. Jeroen Ottink en Henk Abels van Samen1Enschede gingen in gesprek met raadsleden en ambtenaren om aan te geven dat Enschede 700 jaar een uitgelezen kans biedt om ook eenzaamheid aan te pakken.

Aan de hand van historische gebeurtenissen, beelden, wil Samen1Enschede verhalen ophalen bij inwoners. Het delen van ieders verhaal en het stimuleren van ontmoetingen, draagt bij aan het verminderen van eenzaamheid. Daarnaast vragen de festiviteiten rondom de viering de inzet van vele vrijwilligers. Die zullen dan ook moeten gevonden. Zo ontstaat een prachtkans om ook eenzame mensen te betrekken. Samen1Enschede wil hierbij een actieve rol spelen.

Naar verwachting zal voor de zomer de organisatie van Enschede 700 jaar van start gaan. Het aanpakken van eenzaamheid zal hierbij een belangrijke doelstelling worden.