Deelnemers gezocht voor onderzoek: “Ouder worden en de relatie met eenzaamheid”

Ik ben Caroline de Vries, 54 jaar en ik woon in Enschede. Ik ben werkzaam als psycholoog bij Livio in Enschede en ik heb een warm hart voor de ouderenzorg. Ik zit op dit moment in de afstudeerfase van mijn studie psychologie aan de Open Universiteit. Voor het afstuderen ga ik onderzoek doen en ik heb gekozen voor een belangrijk thema namelijk, eenzaamheid. Ik wil onderzoeken of het proces van ouder worden een relatie heeft met eenzaamheid. Daarnaast wil ik onderzoeken welke rol dankbaarheid hierin heeft. De resultaten van het onderzoek kunnen informatie geven over hoe of wanneer eenzaamheid ontstaat. Dit kan belangrijk zijn voor verder onderzoek maar ook voor beleidsmakers. Het is fijn dit onderzoek te mogen voeren in samenwerking met de kennispartners van Samen1Enschede.

Voor dit onderzoek zoek ik deelnemers van 75 jaar en ouder voor het invullen van een vragenlijst. De vragenlijst heeft 42 vragen en het invullen duurt circa 10 minuten.

Klik hier om deel te nemen aan het onderzoek.

Ook wanneer u dagelijks veel met 75 plussers te maken heeft kunt u bijdragen aan dit onderzoek door de informatie en/of vragenlijsten onder deze doelgroep te verspreiden. Mocht u willen deelnemen of vragenlijsten onder deelnemers kunnen verspreiden, dan kunt een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen.

Het e-mailadres is onderzoek75plus@ou.nl.
Het telefoonnummer 085-0601903.