Kamperen en ontmoeten in je eigen buurt

Ook dit jaar kunnen buurtbewoners op vakantie gaan in hun eigen buurt. In drie buurten in Enschede is de binnentuin of het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is. Allemaal plekken met ontmoetingen die zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen, voor een thuisgevoel in de buurt, samenwerkingen, vriendschappen en relaties. Allemaal nieuwe verbindingen die de buurt versterken. Op de twee buurtcampings in Boswinkel en Wooldrikspark is één derde van de plekken gereserveerd voor vrijwilligers, één derde voor betalende kampeerders en één derde voor minima.

Enschede Zuid: Zorgcentrum de Posten 17 t/m 20 juli

Bewoners van zorgcentrum de Posten  kunnen op vakantie in eigen tuin. In de binnentuin van het zorgcentrum is een heuse camping gecreëerd. “Een potje jeu de boules, badminton of liever toekijken onder het genot van een kopje koffie? Het kan allemaal op Camping de Posten. In de groene binnentuin staan een vouwcaravan, een camper en een tent, evenals campingtafeltjes en stoeltjes. Elke dag worden er campingactiviteiten georganiseerd, van het roosteren van marshmallows tot een muzikaal optreden

Enschede Oost: Buurtcamping Wooldrikspark 28 juli tot 2 augustus

De  Buurtcamping in Wooldrikspark van 28 Juli tot 2 augustus is een echte camping met alle voorzieningen die daarbij horen. Gasten zijn welkom op vrijdag 28 juli vanaf 14:00 uur tot woensdag 2 augustus 14:00 uur. Op de Buurtcamping is plaats voor iedereen die van kamperen houdt en van lekker buiten zijn. Overdag zijn er allerlei leuke activiteiten zoals o.a. bingo, speurtocht en knutselactiviteiten. Op vrijdag is er een gezamenlijke barbecue om elkaar alvast te leren kennen.

Enschede West: Buurtcamping Boswinkel Plaza 25 tot 27 augustus

 Een gemoedelijke camping waar de buurtbewoners van Enschede West elkaar beter kunnen leren kennen. Op de camping is van alles te doen waaronder allerlei activiteiten: o.a. een waterpretplek, wedstrijden, knutselclub, workshops en een kinderdisco natuurlijk de speeltuin en nog veel meer. Je bent de hele dag buiten er zijn allerlei lekkere maaltijden, en iedereen is gelijk! Iedereen uit de buurt is welkom, van jong tot oud, gezinnen met kinderen tot alleenstaanden. De camping is laagdrempelig opgezet, zodat ook degene die gewoonlijk niet op vakantie gaan (om wat voor reden dan ook) ook eventjes op vakantie gaan.