Nieuws vanuit de Landelijke coalitie Een Tegen Eenzaamheid

Masterclasses en bijeenkomsten  Maandag 27 maart 14:00 tot 16:00 uur

Samen tegen eenzaamheid – Adviezen voor (zorg) professionals

Veel kwetsbare personen, ouderen en personen met een beperking, zijn in contact met zorgprofessionals. Contact leggen met eenzame, kwetsbare personen is niet altijd makkelijk. Het contact met zorgprofessionals is een ingang en kan een belangrijke kans bieden om aandacht voor eenzaamheid te hebben. De toolkit Eén tegen eenzaamheid is door Kenniscentrum Vilans versterkt met een handreiking om het gesprek aan te gaan over eenzaamheid. De handreiking kwam tot stand in leernetwerkbijeenkomsten met zorgprofessionals.

In een digitale masterclass worden door experts tips en handvatten geboden op 3 onderdelen: ik en de ander, ik en mijn team, ik en mijn samenwerkingspartners.

Aanmelden

Aanbod vanuit de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid

Breng ouderen in beweging met OldStars

Wilt u dat meer mensen een leven lang sport- en beweegplezier ervaren? Zet samen met het Nationaal Ouderenfonds in uw gemeente OldStars op! Voor een vliegende start volgt u een OldStars opstartcursus. Tijdens deze cursus leert u om op een verantwoorde wijze ouderen in beweging te brengen. De beweegmethode die bij OldStars wordt toegepast is ASM (Athletic Skills Model) en dient als basis voor alle beweegvormen van OldStars. Nieuwsgierig hoe de opstartcursus eruit ziet? Neem hier alvast een kijkje. Wilt u de sportverenigingen in uw gemeente stimuleren om ouderen in beweging te brengen? Neem contact op via info@oldstars.nl en bespreek alle mogelijkheden. Meer informatie

Voor u geschreven Met het signaalpunt kunnen juist niet-zorgpartijen eenzaamheid signaleren

Sinds september 2022 heeft gemeente Terneuzen een ‘Signaalpunt tegen Eenzaamheid’.  Iedereen die zich zorgen maakt om iemand in de omgeving kan eenvoudig en laagdrempelig een signaal doorgeven dat welzijnsorganisatie aan-z vervolgens oppakt. Voor het signaleren is een belangrijke rol weggelegd voor het bedrijfsleven en instellingen in de gemeente, zoals pakketbezorgers, de bibliotheek en een audicien.

Lees hier het artikel