Bijeenkomst MKB Twente- Centrum voor ondernemerschap Saxion

Gekoppeld aan de Week Tegen Eenzaamheid Donderdag 19 okt. 

Als ondernemer wel eens over nagedacht?

Waarschijnlijk ziet u als ondernemer elk jaar wel de aankondiging van de zogenoemde Week tegen Eenzaamheid. Heeft u weleens stilgestaan bij het thema eenzaamheid? Wist u dat ongeveer de helft van de Twentenaren weleens eenzaam is? En wist u dat ca. 12% zeer ernstige eenzaamheid ervaart. Dit geldt dus ook voor uw medewerkers en collega’s.

Ertoe doen
Het gevoel ‘erbij te horen’ en ‘ertoe te doen’ is voor ieder mens een basisbehoefte. Maar steeds meer mensen voelen zich eenzaam. Van jong tot oud. Eenzaamheid is niet alleen een naar gevoel, het leidt ook tot gezondheidsrisico’s en minder meedoen in de samenleving. Daarom is het zo belangrijk dat we ons blijven inzetten voor mensen die zich eenzaam voelen.

Samenwerking
Tegelijkertijd is het verminderen van eenzaamheid een complexe opgave. Al is het maar omdat de oorzaken ervan diep in de haarvaten van onze samenleving zitten, ieder mens anders met eenzaamheid omgaat en er geen pasklare oplossingen zijn. Ook rust er een taboe op het thema en praat je er al helemaal niet over op het werk.
Weet u wel hoe het echt gaat met uw medewerkers en collega’s?? Wat als een medewerker collega uiteindelijk uitvalt door eenzaamheid? Was dat wellicht te voorkomen geweest?

We geloven dat de sleutel tot een oplossing ligt in samenwerking in die samenleving. Er voor elkaar zijn. Eenzaamheid verminderen vraagt iets van ons allemaal. Ook binnen het bedrijfsleven.

We organiseren als Samen1Enschede samen met MKB Twente deze ontmoetings- en Maak Eens een Praatje-bijeenkomst met als doel:

  • Bewustwording: het delen van kennis: hoe herken en signaleer ik eenzaamheid.
  • Organisaties te activeren om zelf aan de slag te gaan met eenzaamheid
  • Het ophalen van verhalen/ervaringen eenzaamheid (door ervaringsdeskundigen uit het bedrijfsleven)
  • Het verbeteren van samenwerking (incl. het verbinden van initiatieven) op het gebied van eenzaamheid