Met de feestdagen

In december is het volgende deel van de landelijk publiekscampagne van Eén tegen Eenzaamheid op onder meer op tv en online. Een goed moment om tijdens de kerstperiode een aantal kerstactiviteiten in Enschede in de spotlights te zetten:

De stadsherberg Enschede komt op bezoek bij de zorgcentra

Concordia organiseert in de sfeervolle dagen voor de Kerst van 20 t/m 23 december de jaarlijkse Stadsherberg. Maar deze gezellige herberg is er voor iedereen! Dit jaar worden er 4 mini Stadsherbergen voor de ouderen in diverse delen van de stad georganiseerd. Ouderen kunnen de bijzondere sfeer proeven, (nieuwe) mensen  ontmoeten, genieten van cultuur en blijvende contacten leggen. Op deze dagen kan het publiek aanschuiven aan tafel; voor een praatje, een hapje en een cultureel programma. Data en tijden:

Wo 7 dec. Liberein Ariënshuis Glanerbrug: 14.00-16.00 uur / vrije inloop bewoners
Do 8 dec. Liberein Floraparkstraat: 14.00-16.00 uur/ op aanmelding voor bewoners
Do 8 dec. De Posten: 19.30 – 21.00 uur / vrije inloop voor bewoners
Di 13 dec. Livio De Hatteler 18.30 – 20.00 uur / op aanmelding voor bewoners

Kerstlunch speeltuin aan de Jacob Roggeveenstraat Glanerbrug

Liberein, Alifa, Enschedese Speeltuinen, FC Noabers nodigen ouderen en jongeren uit voor een complete kerstlunch op donderdag 15 december van 12.00 tot 14.00 uur. De locatie is de speeltuin aan de Jacob Roggeveenstraat. Het doel van deze lunch is jong en oud met elkaar in verbinding te laten komen.

Stampotbuffet de Zonnebloem Twekkelerveld

De Zonnebloem, afdeling Twekkelerveld organiseert op kerstmiddag een stamppotbuffet in het clubgebouw aan de Rigtersbleekweg 69. Ouderen die niet in staat zijn te komen worden thuis bezocht en ontvangen een klein kerstpresentje.